Dobrodošli na stranice Općine Medulin!


Prezentacija zabavnog centra Campanož u Udruženju obrtnika Pula

27.02.13.
Fotografija sa prezentacije

Dana 26.02.2013. godine u 11.00 sati u prostorijama Udruženja obrtnika Pula održana je prezentacija zabavnog centra Campanož na poziv Sekcije ugostitelja udruženja obrtnika Pula na čijem je čelu gospodin Dušan Černjul i njegova zamjenica gospođa Svijetlana Celija.

Projekt Campanoža prezentirao je Načelnik Općine Medulin Goran Buić i član kabineta načelnika sa sport i manifestacije Nenad Seferagić. Pedesetak poduzetnika koji se bave ugostiteljstvom prisustvovali su prezentaciji. Prisutne je pozdravio gospodin Černjul, te se zahvalio predstavnicima Općine Medulin što su došli predstaviti ovakav hvale vrijedan projekt prvenstveno za Općinu Medulin, Puljštinu, Istru i naravno širu regiju. „Pozvali smo Vas ugostitelje da date sugestije vezano za vašu djelatnost što se tiĉe barova, restorana, disco klubova i djelatnosti koje su vezane za dnevno-noćnu zabavu“, istaknuo je Černjul.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić predstavio je programsko plansku osnovu budućeg centra na Campanožu. Istaknuo je da se centar prostire na 70 hektara površine, u vlasništvu 86% Republike Hrvatske kojom raspolaže Agencija za upravljanje državnom imovinom, sa kojom su odrađeni pregovori o davanju prava građenja Općini Medulin kako bi potrebna dokumentacija bila spremna kada investitor bude poznat. U privatnom vlasništvu nalazi se 14% zemljišta ĉiji su vlasnici također upoznati sa projektom i uspješno surađuju sa Općinom. Izjavio je da je trenutno Općina Medulin u fazi dobivanja suglasnosti od strane raznih ministarstava. Početkom mjeseca travnja bi Urbanistiĉki plan uređenja Campanož trebao biti usvojen na sjednici Općinskog vijeća. U pripremu aquaparka je uključena tvrtka Actionpark iz Valencije koja je napravila projekt i feasibility studiju, a bave se ujedno i proizvodjom aquasprava. Načelnik Buić istaknuo je da će pored aquaparka biti Multimedijalni zabavni centar „Val“ i koncertni prostor, adrenalinski park, golf akademija, padobranski centar, centar za gastronomiju i vinarstvo sa kušaonicama vrhunskih vina i ulja. Sve to će pridonijeti produljenju turistiĉke sezone, pružanju dodatnih usluga i dakako povećanju broju noćenja kojih Općina Medulin ima gotovo 2,3 milijuna.

Do sada su obavljeni i razgovori sa Predsjednikom Hrvatske Gospodarske Komore, gospodinom Nadanom Vidoševićem koji razmišlja o ulaganju u sajmeni prostor na kojem bi se održavali sajmovi kroz ĉitavu godinu i za cijeli prostor Istarske županije.

Uslijedila su pitanja poduzetnika ugostitelja, u sklopu kojih je gospodin Ivan Udović pohvalio projekt kakvog još nema u Republici Hrvatskoj, te predložio da bi na takvom mjestu zasigurno dobro došao jedan reprezentativni restoran za 150 ljudi sa autohtonim jelima iz Istarske kuhinje. Također je predložio da bi na Campanožu trebalo predvidjeti mjesto za jedan konjički klub kojim bi se isto tako pružala dodatna usluga za goste.

Poznati ugostitelj iz Medulina Damir Dragun, bio je oduševljen prezentacijom projekta, pohvalio Načelnika općine Medulin na naporima koje čine za turizam i mještane općine, ustvrdivši da sa realizacijom projekta treba krenuti čim prije i uključiti što više domaćih ugostitelja. Prenio je svoje iskustvo sa nedavnog putovanja u Valenciji, gdje je posjetio jedan takav aquapark. Istaknuo je da bi trebalo imati specijaliziranu raznovrsnu ponudu prehrambenih proizvoda kao što nude pizzerije, ugostiteljski objekti sa ponudom ribe, mesnih proizvoda i svakako ugostiteljske objekte tipa fast i slow food gdje će se gosti moći okrijepiti i odmoriti između posjeta atrakcijama u parku.

Gospodin Rino Matković pitao je da li će otvaranjem tog parka nestati noćni život za mlade u Medulinu i da li će u Medulinu biti ograničeno radno vrijeme do pola noći. Načelnik Buić, odgovorio je da se u Medulinu što se tiče toga dijela apsolutno neće ništa mijenjati, niti će biti uvedeni posebni režimi rada objekata.
Jedna sudionica prezentacije pitala je da li će Općina ishodovati svu potrebnu dokumentaciju i infrastrukturu za projekt, na što je načelnik odgovorio potvrdno, te izjavio da Općina želi dovesti projekt do faze spremne za realizaciju tako da potencijalni investitori mogu odmah krenuti sa radom.

Na kraju je zaključeno da se sljedeći susret održi 19.03.2013. u 11.00 sati gdje će zainteresirani ulagaĉi moći dobiti konkretnije odgovore na pitanja koja se tiču djelatnosti te roka u kojem bi mogli poĉeti sa radom u zabavnom centru Campanož.

U prilogu se nalaze fotografije.Predbilježba za newsletter

Unesite svoj e-mail:


Predbilježi se   Odustani